ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ 82ç ÄÅÈ

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό πακέτο μέτρων που «φέρνει» η 86 ΔΕΘ με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του δίνουν τα κρατικά ταμεία και ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, ώστε να στηθεί ανάχωμα στην ακρίβεια, προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ανακοινώσει σειρά μέτρων (οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι 10 τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός) για να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης που έχουν «κλειδώσει» στη ΔΕΘ είναι επιδότηση στο ρεύμα, αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό, καθώς και επιταγή ακρίβειας για ευάλωτους πολίτες.

Μέτρα «ανάχωμα» στην ακρίβεια

Τα νέα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η νέα επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ αυξήσεις θα δοθούν στις συντάξεις αλλά και στον κατώτατο μισθό. Επίσης, το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί εν όψη του δύσκολου χειμώνα ενώ θα υπάρξει και ένα ακόμα βοήθημα, η επιταγή ακρίβειας, για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και σειρά μέτρων για τους νέους με στόχο την φθηνή στέγαση.

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός:

– Επιδότηση στο ρεύμα
– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
– Αύξηση στις συντάξεις
– Αύξηση στον κατώτατο μισθό
– Αυξημένο επίδομα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης
– «Επιταγή Ακρίβειας» για ευάλωτα νοικοκυριά
– «Φθηνή» στέγη στους νέους

Αφήστε μια απάντηση

Follow by Email