Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα MEGA”, η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα παρθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, όταν θα συναντηθούν και θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, καθώς και το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, θα ισχύσει η μέθοδος του click inside/click in shop. Το click away θα συνεχίσει να υπάρχει για τα καταστήματα που λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Πώς θα λειτουργεί το click in shop

Η μέθοδος του click in shop διαφέρει με το click away, καθώς οι πελάτες θα μπορούν μα μπουν μέσα στα καταστήματα. Ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατάστημα θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία μέσα στο μαγαζί.

Για την έλευση στο κατάστημα απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.